Schokland Trilogie Pieter Terpstra

ISBN:

Published:

Hardcover


Description

Schokland Trilogie  by  Pieter Terpstra

Schokland Trilogie by Pieter Terpstra
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | | ISBN: | 10.29 Mb

bevat: De kleine residentie- Heimwee naar het eiland- De heer van het eiland.Deze prachtige trilogie (drie delen in één band) speelt zich af op en rondom het vroegere eiland Schokland. De bewoners leefden voornamelijk van de visvangst en hadden eenMorebevat: De kleine residentie- Heimwee naar het eiland- De heer van het eiland.Deze prachtige trilogie (drie delen in één band) speelt zich af op en rondom het vroegere eiland Schokland.

De bewoners leefden voornamelijk van de visvangst en hadden een ruw, sober en gevaarlijk bestaan. Stormen teisterden het onbeschermde eiland, huizen werden vernield, vee verdronk en mensen kwamen in de golven om...In het eerste deel is het de dokter die van het vaste land is gekomen om een schuld te boeten. Boeiend en vaak ontroerend wordt zijn levensweg beschreven.In het tweede deel is het de predikant die zich inzet voor de mensen van het eiland, maar in zijn hevige strijd niet door iedereen begrepen wordt.

Want hoe zwaar het leven ook is, de bewoners verzetten zich heftig als ze in 1859 gedwongen worden om in hun eigen belang hun stukje grond te verlaten...Het derde deel speelt zich af in de tijd na de ontruiming van het eiland en er slechts enkele gezinnen, zoals dat van de vuurtorenwachter en de havenmeester, een zeer eenzaam leven hebben...Maar ook aan de laatste epidode in het bestaan van het eiland Schokland komt een einde als het in 1942 na de inpoldering van de Noordoostpolder als een schip op het droge in het nieuwe land ligt.Een boeiende trilogie, waarin de eilandbewoners en de natuur om hen heen scherp worden getekend in de onderlinge verhoudingen en vooral in de strijd voor het eiland, dat de mensen samenbindt.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Schokland Trilogie":


nikefreerun3salecalifornia.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us