Fallna kvinnor Eva F. Dahlgren

ISBN:

Published:

Hardcover

336 pages


Description

Fallna kvinnor  by  Eva F. Dahlgren

Fallna kvinnor by Eva F. Dahlgren
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 336 pages | ISBN: | 3.41 Mb

Ett bortglömt stycke kvinnohistoriaNär Eva F. Dahlgren arbetade med boken Farfar var rasbiolog fann hon ett fotoalbum med nakna kvinnor i rasbiologiska institutets arkiv i Uppsala. Bilder av undermåliga kvinnor på Statens tvångsarbetsanstalt iMoreEtt bortglömt stycke kvinnohistoriaNär Eva F. Dahlgren arbetade med boken Farfar var rasbiolog fann hon ett fotoalbum med nakna kvinnor i rasbiologiska institutets arkiv i Uppsala.

Bilder av undermåliga kvinnor på Statens tvångsarbetsanstalt i Landskrona, där landets prostituerade kvinnor spärrades in på 1920- och 30-talen. Kvinnorna skulle gömmas undan och uppfostras. Men samtidigt drogs de fram i ljuset av myndigheter och rasbiologer för att klassificeras och steriliseras så att de inte förökade sig. Samhället skulle gå under om det blev för mycket bottensats.Det handlar om kvinnor som alla tittade snett på, såg ner på eller kastade lystna blickar efter.

Med anstaltsdirektörens egna ord: När en kvinna faller djupt, så faller hon djupare än en man. Men när hon är underbar finns det ingen som är så underbar som en kvinna. Nästan alla var internerade med hjälp av lösdriverilagen. Efter denna lag dömdes de som var sysslolösa och drev omkring utan att söka arbete, samt de som förer ett sådant lefnadssätt, att våda däraf uppstår för allmän säkerhet, ordning och sedlighet. Trots fattigdom och nöd hävdade Socialstyrelsen att skörlevnaden främst beror på en psykisk störning och allmän social mindervärdighet.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Fallna kvinnor":


nikefreerun3salecalifornia.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us