Čikaška škola urbane sociologije - utemeljenje profesionalne sociologije Ognjen Čaldarović

ISBN:

Published: 2012

Paperback

200 pages


Description

Čikaška škola urbane sociologije - utemeljenje profesionalne sociologije  by  Ognjen Čaldarović

Čikaška škola urbane sociologije - utemeljenje profesionalne sociologije by Ognjen Čaldarović
2012 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 200 pages | ISBN: | 3.46 Mb

Sociološki pogled na društvo, različiti pokušaji objašnjenja društvenog, mnogo su stariji od postojanja sociologije kao središnje društvene znanosti koja se bavi društvom – od njegovih globalnih (države, regije, kontinenti) pa sve do najmanjihMoreSociološki pogled na društvo, različiti pokušaji objašnjenja društvenog, mnogo su stariji od postojanja sociologije kao središnje društvene znanosti koja se bavi društvom – od njegovih globalnih (države, regije, kontinenti) pa sve do najmanjih dijelova (ljudske grupe, osobe u društvu).

U ovoj knjizi se prezentiraju prvi, početni profesionalni napori utemeljenja sociološkediscipline koja je započela svoj trnovit put davne 1892. g. na Čikaškom sveučilištu kao prva profesionalna škola urbane sociologije. Čitatelj će u ovoj knjizi naći sve relevantne informacije o navedenom utemeljenju, konceptualnim okvirima i teorijama rane urbane sociologije koji jošuvijek omogućuju mnogobrojne uvide u suvremenom urbanom društvu.

Čikaška škola urbane sociologije je stoga osnovica profesionalne sociologije koja će i u narednim desetljećima biti potrebna da bi se bolje razumjeli suvremeni urbani fenomeni. Ne treba zaboraviti da se suvremenadruštva – brže ili sporije – približavaju globalnom urbanom društvu u svim njegovim kompleksnim dimenzijama. Stoga će usvajanje, razumijevanje i primjena teorija i osnovnih koncepata Čikaške škole urbane sociologije svakako biti nezaobilazan zadatak za svakog sociologa, ali i svakog zainteresiranog čitatelja koji se zanima za strukturu suvremenih urbanihdruštava, njihove sadašnjice i njihove budućnosti.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Čikaška škola urbane sociologije - utemeljenje profesionalne sociologije":


nikefreerun3salecalifornia.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us