Герои Joe Abercrombie

ISBN:

Published:

Paperback

592 pages


Description

Герои  by  Joe Abercrombie

Герои by Joe Abercrombie
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 592 pages | ISBN: | 3.60 Mb

Героите стоят на безсмислена стража над долината на Осранг и никой не знае, а и нехае, нито кой ги е поставил там, нито колко отдавна, нито защо. Под тях били погребани героите от старите времена, казват някои. Но сега времената са други, Северът имаMoreГероите стоят на безсмислена стража над долината на Осранг и никой не знае, а и нехае, нито кой ги е поставил там, нито колко отдавна, нито защо. Под тях били погребани героите от старите времена, казват някои.

Но сега времената са други, Северът има нов крал и нови порядки.Дау Черния, Защитникът на Севера, човек, затрил повече народ от зимата и с репутация по-черна от тази на чумата, иска Героите на всяка цена. А той не е човек, склонен на отстъпки. Преди шест години, когато изкачи планини от трупове и преплува реки от кръв, за да седне на стола на Скарлинг, не би отстъпил и педя от Севера, няма да го направи и днес.

За цял хълм и дума да не става.Непретенциозният хълм с каменния кръг на върха е ключът към долната и пътят за Карлеон – ключът към бързото приключване на войната в Севера. Висшият съвет е нетърпелив, все пак от войната има полза до момента, в който не се намери по-евтина алтернатива. И заповедта е ясна – с всички сили към Карлеон, през долината на Осранг, покрай някакво незначително възвишение, наречено Героите.За Бремър дан Горст не е важно колко стръмен е склонът към изкуплението на грешките от миналото – ще го изкачи какъвто е.

За него не е от значение колко кръв ще пролее, пък било то и собствена, по обратния път нагоре.За последния доблестен мъж в Севера няма път нито нагоре, нито назад. След един цял живот, прекаран в битки и сражения, той помни едно: избираш главатар, държиш се за момчетата в дузината и свършваш каквото ти е наредено – така е редно. Да удържи някакъв хълм няма да му върне пропилените младини, няма да изтрие спомените за онези, които са обратно при пръстта, но Кърнден Гушата ще постъпи както е редно.Никой не е нито само страхливец, нито само герой – всичко зависи от това как ще се стекат обстоятелствата.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Герои":


nikefreerun3salecalifornia.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us